Touwtje springen voor dystoniepatiënten

Ipsen

38 Medewerkers van Ipsen, een wereldwijd concern voor specialistische biotechnologie, hebben op 29 september touwtje gesprongen voor dystoniepatiënten. Hiermee hebben ze € 2.000 opgehaald voor de Nederlandse en Belgische Dystonie Vereniging.

Europese campagne Dystonia Europe

Het touwtjespringen gebeurde tijdens de Europese campagne van Dystonia Europe. Onder de naam Jump for Dystonia werd niet alleen geld ingezameld, maar ook bijgedragen aan de bekendheid van de aandoening dystonie. “Gemiddeld wachten dystoniepatiënten drie jaar op een diagnose. Wij willen bijdragen aan de bekendheid van deze aandoening, in de hoop dat patiënten eerder worden geholpen”, aldus Mary Verhoeven van Ipsen.

Door de coronamaatregelen sprongen de Nederlandse medewerkers van Ipsen thuis of in de tuin. De Belgische collega’s konden wel samen touwtjespringen, maar met 1,5 meter afstand. In totaal hebben de medewerkers in 5 minuten 6.530 sprongen gemaakt. Met het geld gaat de Belgische vereniging haar website verbeteren. De Nederlandse vereniging wil onderzoek doen naar de kwaliteit van leven van Nederlandse dystoniepatiënten.