NEBW Voorlichtingsvideo

Donderdag 24 maart zijn er in samenwerking met het mediabedrijf Moomba Media diverse shots gemaakt in het kader van een voorlichtingsvideo over het Neurologische Bewegingsstoornissen (NEBW) spreekuur voor kinderen en jongvolwassenen. Het was een ontzettend leuke dag, gevuld met enthousiasme van allen die deelnamen aan de video!

Het NEBW spreekuur is in 2012 opgezet vanuit Movement Disorders Groningen in het UMCG met als doel om de herkenning, diagnostiek en behandeling voor kinderen en jongeren met een bewegingsstoornis te verbeteren. Bij het spreekuur zijn meerdere artsen aanwezig, om samen tot een zo goed mogelijk plan te komen. Een voorlichtingsvideo kan helpen om kinderen van te voren te laten weten wat hem/haar te wachten staat, en een stukje spanning weg te nemen.
Ruben was het gezicht van de 4mijl actie waarmee tezamen met het Aletta Jacobs Foundation voorlichtingsmateriaal over het NEBW spreekuur kon worden gesponsord, ook hij was de 24e aanwezig en heeft bijgedragen aan het maken van de video! Samen met Dinah en Matthijs heeft hij zijn ervaringen over het NEBW spreekuur gedeeld. Inmiddels is de video klaar en is te zien op onze website! We zijn super trots op het eindresultaat!

Bron: Nieuwsbrief Mei 2022
Expertisecentrum Movement Disorders Groningen